Over de brug naar Zweden met Brobizz

Brobizz

1 van de routes om in Zweden te komen is over de weg via de Grote Beltbrug en de Oresund brug. Dat zijn tolbruggen dus daarvoor moet je betalen. Dat kan gewoon met pinpas aan een poortje. Je kunt ook regelen dat je er doorheen kunt rijden zonder te stoppen met een Brobizz. Je krijgt dan een korting die al snel de moeite waard is.

Als je gaat uitzoeken wat nodig is om die korting te krijgen dan kom je termen tegen als Bropas, OresundPay, OresundBizz, Brobizz, kentekenscan en EasyGo. Die hebben allemaal met elkaar te maken en worden vaak door elkaar gehaald. Daarom hier een uitleg wat al die termen betekenen en wat je nou precies moet doen om automatisch te betalen met korting

EDIT april 2023: per 17 april veranderen er een aantal zaken. Ik zal binnenkort het artikel aanpassen

Eerst een korte uitleg wat deze termen betekenen:

 • BroPas: Een contract dat je afsluit bij de Oresund brug om korting te krijgen
 • OresundPay: Handelt de betalingen voor je BroPas af
 • Transponder: Klein kastje dat je in je auto hebt dat op afstand gescand wordt
 • OresundBizz: Transponder van Brobizz uitgegeven door Oresund
 • Brobizz: Bedrijf dat de transponders levert
 • Kentekenscan: Scant je kenteken als je die gekoppeld hebt aan BroPas
 • iTicket: Een QR code om met korting over de Oresund brug te rijden
 • EasyGo: Een consortium van wegbeheerders die tol heffen in meerdere landen

Zo, nu is het wel duidelijk allemaal, goeie reis… Of toch nog niet helemaal?

Waar koop je een Brobizz?

Je kunt een Brobizz transponder op meerdere plekken aanschaffen. De meeste wegbeheerders die het systeem gebruiken kunnen ze leveren. We hebben het hier echter specifiek over de route naar Zweden via de 2 bruggen. Daarom is het slim om het te regelen via de site van Oresund. Je hebt dan namelijk gelijk het juiste contract om die korting te krijgen. Als je een Brobizz transponder elders aanschaft, bijvoorbeeld via de site van Brobizz, dan moet je daarna alsnog een contract afsluiten bij Oresund en je transponder daaraan koppelen. Dat werkt ook prima, maar vergt meer stappen en is dus niet de handigste weg.

Tijd om al die vreemde termen eens wat uitgebreider uit te leggen.

BroPas

BroPas is een abonnement dat je afsluit bij Oresund. Als je dat abonnement hebt en een Brobizz of kentekenscan hebt gekoppeld aan dat abonnement, dan krijg je 50% korting of meer op elke rit over de brug. De prijzen variëren elk jaar, dus ik ga hier niet alle exacte prijzen noemen, die info zou snel verouderen. In 2022 kost het abonnement jaarlijks €45. Als je met een auto 1 maal heen en weer over de brug rijdt, dan levert je dat in 2022 €17 euro besparing op. Niet direct schokkend, maar als je met een aanhanger, caravan of camper langer dan 6 meter rijdt dan loopt de korting op en bespaar je flink. Je kunt HIER zien wat de actuele prijzen zijn, zowel de normale prijzen en die als je een BroPas abonnement hebt.

Als je het abonnement hebt afgesloten, dan kun je op de website van Oresund inloggen. Als je een Zweeds BankID hebt dan kun je daarmee inloggen, maar de enkele Nederlanders en Belgen die nog niet in Zweden wonen kunnen inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt dan al je gegevens zien, welke creditcard gekoppeld is, wat je dus moet aanpassen als je een nieuwe kaart krijgt, anders sta je bij de brug en dan werkt het niet. Verder je contact gegevens, contract nummer, overtochten en iTickets die je gemaakt hebt.

Als je een BroPas abonnement hebt dan wordt het verschuldigde bedrag enkele dagen na je trip van je creditcard afgeboekt.

OresundPay

Tot enige tijd geleden bestond dit niet. Je sloot een BroPas af en daar kon je alles regelen. Ze hebben het bedrijf echter opgesplitst in BroPas en OresundPay. Het enige dat OresundPay doet is de financiële afwikkeling voor BroPas. Als klant merk je daar verder niets van.

Voor enkele handelingen moet je echter inloggen via de site van Oresund op OresundPay, met dezelfde inloggegevens als Bropas. Zo kan je op OresundPay extra Brobizz transponders bestellen. Ook je kenteken aan je account koppelen kan daar. Je kunt er ook je contract koppelen aan andere kortingscontracten, bijvoorbeeld voor de Storebælt brug.

Ook kun je bij OresundPay zien of je contract actief is, en op welke datum je abonnementsgeld wordt afgeschreven.

Als je nou regelmatig op vakantie gaat naar Zweden, maar niet elk jaar, dan kun je toch gewoon een BroPas abonnement nemen. Je kan namelijk via je login van OresundPay je contract cancelen. Het loopt dan het lopende jaar door en stopt dan. Wil je bijvoorbeeld 2 jaar later weer naar Zweden, dan log je in en zet je je account weer op actief. Ze schrijven dan weer voor dat jaar geld af, en na je vakantie kun je het contract eventueel wederom cancellen. Je hoeft zo dus niets te betalen in jaren dat je niet naar Zweden rijdt, maar je moet dus wel zelf je account actief en inactief zetten. Een abonnement loopt niet per kalenderjaar, maar de 12 maanden gaan in op de dag van afsluiten, of weer actief zetten.

OresundBizz

OresundBizz is de naam die Oresund gegeven heeft aan een Brobizz transponder die je bij hen bestelt. Het is een klein kastje dat je op je dashboard legt of met een zuignap aan het raam plakt. Als je bij de brug (zowel de Grote Belt brug als Oresund brug) komt aanrijden dan neem je de linkse banen, waar de groene borden met het Brobizz logo boven hangen. Je kunt dan langzaam, maximaal 30km/u, naar de slagboom rijden. Je hoort het kastje een piep geven als die gescand wordt en de slagboom gaat dan vlak voor je neus open zodat je niet hoeft te stoppen.

Als je een Bropas abonnement afsluit, dan kun je daarbij aangeven dat je zo’n Bizz transponder wilt ontvangen. Die is gratis en je hoeft er geen statiegeld voor te betalen. Als je hem zo gelijk erbij bestelt, dan zit die transponder direct aan je Bropas contract gekoppeld. Je krijgt dan automatisch de korting en hij werkt ook op alle andere plekken die aangesloten zijn bij EasyGo (zie verderop).

Het voertuig waarmee je rijdt wordt als je door een Brobizz poortje rijdt automatisch gemeten. Dat werkt erg precies. Heb je bijvoorbeeld een camper van 5,8 meter met een fiets achterop waarvan het stuur 25cm uitsteekt, dan wordt je gemeten als 6,05 meter en val je in een hoger tarief.

Brobizz

Brobizz is het bedrijf dat de transponders maakt en levert aan alle wegbeheerders die het systeem gebruiken. Je kunt ook bij hen een transponder bestellen. Je betaalt voor de transponder dan echter statiegeld. Een transponder die je bij hen bestelt geeft geen recht op kortingen. Wel kun je bij Oresund een Bropas contract afsluiten, en een transponder die je bij Brobizz, of elders, besteld hebt koppelen aan dat contract. Dat zijn dus extra stappen, je hebt met nog een bedrijf te maken, en je moet statiegeld betalen. Al met al is dit voor Zweden reizigers dus niet de beste manier, de boel helemaal afwikkelen via de site van Oresund is makkelijker en overzichtelijker (en goedkoper).

Kentekenscan

Als je via de site van Oresund inlogt op OresundPay dan kun je een kenteken koppelen aan je contract. Bij de Oresundbrug kun je dan ook als je geen transponder hebt door de Brobizz poortjes rijden. Je kenteken wordt gescand, het poortje gaat open en je krijgt de korting.

Deze kentekenscan werkt op de Oresundbrug, en inmiddels ook op de Grote Beltbrug. Heb je wel een Bizz, dan werkt deze ook in Noorwegen. Voor Noorwegen is het echter verplicht om ook je kenteken te koppelen. Kom je dus ook in Noorwegen, dan werkt de transponder op veel tolwegen en veren, maar je moet dus verplicht je kenteken en wat voertuiggegevens hebben ingevuld op OresundPay.

iTicket

Als je inlogt via de site van Oresund op BroPas dan kun je daar iTickets aanmaken, maximaal 20 per jaar. Dat is een QR code die je krijgt per sms of kunt uitprinten. Als je bij de Oresund brug door een blauw poortje rijdt, dan kun je daar die QR scannen, of het nummer ervan intikken, en dan gaat de slagboom open. De betaling gaat dan via het BroPas abonnement en je krijgt de korting. Elke iTicket kan slechts 1 maal gebruikt worden, en je betaalt de BroPas prijs, dus met de korting. Als je dus familie hebt die naar Zweden komt, dan kun je ze een iTicket sturen zodat ze voor half geld de brug over komen. Voor de terugweg is een 2e iTicket nodig.

iTickets werken alleen op de Oresund brug, niet op de Grote Belt brug of andere tolwegen.

EasyGo

EasyGo is een consortium van wegbeheerders die tol heffen op wegen, bruggen of veerboten. De Oresund brug is daarbij aangesloten. Dat betekent dat je je Bropas met OresundBizz ook kunt gebruiken op alle andere aangesloten wegen, bruggen en veren. De betaling verloopt gewoon via je Bropas abonnement.

Je kunt HIER zien waar EasyGo werkt en je dus je OresundBizz kunt gebruiken voor de betaling. De OresundBizz werkt niet in Oostenrijk omdat het systeem daar alleen voor vrachtwagens is.

Als er nou een bepaalde weg die is aangesloten bij EasyGo is waar je vaak komt dan kun je daar ook een lokaal contract afsluiten en het transpondernummer van je OresundBizz aan dat contract koppelen. Je zal op de website van de desbetreffende wegbeheerder moeten kijken wat een contract daar kost en of de kosten die je daarvoor aan hen moet betalen opwegen tegen de korting die je krijgt. Zonder zo’n lokaal contract kun je je OresundBizz gewoon bij alle EasyGo wegen gebruiken maar je krijgt dan geen kortingen.

Tot slot

Als je inlogt via de site van Oresund op OresundPay dan kun je bij ‘Local Discount Contracts‘ de Grote Belt brug koppelen aan je OresundBizz transponder. Klik daarvoor bij die Local Discount Contracts op ‘More‘, en bij de Storebælt op ‘create contract‘. Je wordt dan omgeleid naar de site van de grote beltbrug waar je kunt aangeven dat je een private contract wilt. Je moet daar dan de 16 cijferige trannsponder nummer invoeren om die te koppelen aan dat contract. Dat transpondernummer zie je staan op de site van Oresundpay. Dit koppelen aan een contract bij Storebælt kost niets, maar je krijgt wel de discount prices. De betaling als je over Storebælt rijdt gaat gewoon automatisch via je BroPas contract.

Aanvulling 28-juni 2022 (bron: klantenservice Bropass)
ØresundPAY kentekenplaat
Kan ik de kentekenovereenkomst van ØresundPAY gebruiken op de Grote Beltbrug?
U kunt uw kentekenovereenkomst van ØresundPAY eenvoudig gebruiken als automatische betaling wanneer u de Grote Beltbrug oversteekt.
Hoe krijg ik korting op de Grote Beltbrug?
Als u NA 29 maart 2022 een kentekenplaatovereenkomst van ØresundPAY hebt gemaakt, heeft u deze automatisch gemaakt en kunt u deze gebruiken wanneer u de Grote Beltbrug oversteekt.
Als u vóór 29 maart 2022 een kentekenovereenkomst van ØresundPAY hebt afgesloten, kan de klantenservice van ØresundPAY u helpen een Storebælt-overeenkomst aan uw ØresundPAY-kentekenovereenkomst te koppelen. Neem daarom contact op met de Øresund Pay-klantenservice.
Als u twijfelt of u een overeenkomst heeft, kunt u deze navragen bij ØresundPAY.
→ Ga naar Mijn account op ØresundPAY
ØresundPAY bizz
Kan ik ØresundPAY bizz gebruiken op de Grote Beltbrug?
U kunt uw bizz van ØresundPAY eenvoudig gebruiken als automatische betaling wanneer u over de Grote Beltbrug rijdt.
Hoe krijg ik korting op de Grote Beltbrug?
U krijgt alleen korting als u een GB overeenkomst hebt. Daarom moet u een Great Belt-overeenkomst aan uw ØresundPAY-bizz koppelen. Dan krijg je automatisch geldige kortingen als je over de Grote Beltbrug rijdt.
Als u twijfelt of u een overeenkomst heeft, kunt u deze navragen bij ØresundPAY.


Als je je aanmeldt voor je BroPas dan kun je ook aanvinken of je hun nieuwsbrief in de email wilt hebben. Het kan lonen om dit te doen. Ze sturen niet veel berichten, enkele per jaar. Meestal over tariefswijzigingen en dat soort zaken. Maar af en toe hebben ze een actie en kan je op bepaalde dagen gratis de brug over als je een BroPas contract hebt. Dat gebeurt zelfs wel eens in de vakantieperiode. Wel leuk als je dat weet, je zal net die week op vakantie willen en door bijvoorbeeld je overtocht 1 dag op te schuiven een hoop geld besparen.

Auteur: Zwederlander

In 2015 ben ik geëmigreerd naar Zweden. Ik woon nu in Lapland en post hier over mijn ervaringen met de emigratie en het leven in Zweden.

47 gedachten aan “Over de brug naar Zweden met Brobizz”

 1. Ik heb dit online aan de klantenservice van ØresundPay gevraagd:
  I just started an ØresundPay agreement. Great Belt Agreement appears to have been added automatically. Does that mean I don´t have to do anything anymore to get a discount for the Great Belt bridge? Is my Bizz automatically attached?
  Sincerely,
  Jack

  En ik kreeg dit als antwoord:
  Hello Jack
  That is correct, your bizz is connected to Storebaelt. You don´t need to do anything else.
  Have a nice weekend!
  Best Regards / Vänliga hälsningar / Venlig hilsen
  ØresundPay Customer Centre / Kundcenter / Kundecenter

  Ik hoop dat het klopt. Voorlopig ga ik nog niet.

 2. Motorhomebezitters let op. Als je een contract afsluit bij OresundPay zie je in je account dat je automatisch een overeenkomst met Storebaelt krijgt en zo lijkt het alsof je daar ook van kortingen kan genieten zonder dat je nog meer actie moet ondernemen. Dit is misleidend. Je moet je Bizz wel degelijk nog aanmelden bij Storebaelt (zie ook bij ‘Slot’)
  https://storebaelt.dk/en/contact/private/Category=Storeb%C3%A6lt%20Private%20agreement&Subcategory=Sign%20up%20for%20a%20Storeb%C3%A6lt%20Private%20agreement%20(customers%20with%20AutoBizz%20and%20bizz%20from%20Brobizz%20and%20%C3%98resundPAY)
  en je motorhome apart registreren om korting te krijgen (€40 per enkele rit).
  https://storebaelt.dk/en/contact/private/Category=Motorhome%20agreement%20&Subcategory=Order%20motorhome%20agreement
  Ik had dit afgelopen augustus niet gedaan en op mijn afrekening van OresundPay werd mij het maximumtarief aangerekend op de Storebaeltbrug (610 DKK ipv 315 DKK). Na een klacht bij Oresund gaven zij toe dat de informatie op hun site misleidend of onvolledig is en beloofde men me om 315 DKK per rit terug te betalen.
  Voor het overige niets dan lof voor de goede raad van Zwederlander.

  1. In het artikel staat ook dat aan een bizz een aparte GB overeenkomst gekoppeld moet worden en hoe. Ik weet trouwens niet of de GB een auto anders behandelt als een camper, bij de Oresund doen ze dat in elk geval niet en op de websites ben ik daar ook geen duidelijke info over tegengekomen. Zelf heb ik al 7 jaar een bizz maar alleen ervaring met auto en etickets.

 3. Bedankt voor dit uitgebreide artikel, heeft ons zeer goed op weg geholpen! Wij hebben onderweg, een uur rijden voor de Storebælt brug alles aangevraagd en dus afhankelijk van de kentekenscan. De Oresund brug ging zonder problemen.

  De Storebælt brug werkte helaas niet op kentekenscan en dus bij het poortje moeten betalen. Dit kan ‘m liggen aan het zeer kort van te voren aanvragen maar ik heb toch even contact gezocht met de klantenservice van OresundPay, dit was de reactie:

  Unfortunately Dutch license plates does not work at the Storebælt Bridge for payment 🙁
  But you can order a bizz which will work there.

  Dit lijkt er toch op te wijzen dat kentekenscan van NL kentekens op de Storebælt brug (voorlopig) niet werkt. Op de website van deze brug staat ook een lijst van landen die ondersteunt worden, Nederland staat hier niet tussen.

 4. Toch nog een vraag: in mijn account van Oresundbron staat een vinkje voor Active OresundPAY agreement. Verder staat er Great Belt Agreement Attached en ook BroPas agreement attached.

  Voor de Oresundbrug gaat het goedkomen, maar mijn vraag is of het nu ook voor de Grote Beltbrug goed gaat dat ik over de groene strook kan met korting. We hebben namelijk geen Blizz (vertrekken morgen al) en heb hierdoor geen koppeling gedaan vanuit Oresundpay account, want geen blizz 16 cijferig nummer. Hoor het graag!

  1. Bij een nieuwe overeenkomst zou je kenteken ook op de GB brug moeten werken, maar ik zie wel berichten dat dat nog niet zo vlekkeloos gaat. Zorg in elk geval dat je je kenteken wel in je account hebt staan, en als je het helemaal zeker wilt weten, bel de oresund klantenservice even. Die zijn heel erg behulpzaam en zien direct of alles goed staat en fiksen het voor je

 5. Nog even een toevoeging op dit verhaal.
  Nadat je een Bropas account hebt aangemaakt dien je nog aan te geven onder je Account OresundPay dat het kastje (Bizzes) opgestuurd dient te worden. Anders krijg je geen transponder thuis gestuurd.

  Meestal kun je dit pas een (werk)dag later doen bij het aanmaken van een Bropas account omdat je Bizz nummer op dat moment nog niet bekend is.

 6. Door het forum op fb zijn we erachter dat we voor de terugreis over de twee Bruggen (met aanhanger) niet de volle mep hoeven te betalen met een Bropass op kentekennummer. Nu de vraag; we zijn al in Zweden. Kunnen we we hier ook nog een contract regelen? We krijgen dan geen transponder thuis gestuurd.

 7. Ik heb verkeerde mailadres doorgegeven bij aanvragen van BroPas. Heel dom natuurlijk, nu is de eerste info naar verkeerd mailadres gegaan. Zijn die mensen ook telefonisch te bereiken. Zo ja, wat is het telefoonnummer?

 8. Duidelijk verhaal idd, dank daarvoor! Klopt het dat je voor de Grote Beltbrug dus niets hoeft te doen? Kan online nergens vinden of koppelen nodig is of niet.

  1. Als je nu een bropass/brobizz account neemt dan is die automatisch gekoppeld, heb je al een bestaand ouder account dan moet je die alsnog handmatig koppelen aan de grote beltbrug

 9. Goedemiddag!

  Misschien een duidelijk verhaal maar toch heb ik een vraag 🤓. Wellicht begrijp ik het niet goed hoor….
  Wij gaan deze zomer gebruik maken van Puttgarden- Rødby, de Oresundbrug, Helsingborg – Helsingør en de grote Beltbrug.
  Ik had al bijna een Bropass met Brobizz aangevraagd maar ik las op sites best vaak dat het niet persé goedkoper en/of gemakkelijker is. En dat het, zoals ik hierboven ook lees, best ingewikkeld is om dan de korting te vinden. Zo kun je voor Puttgarden – Rødby en de Oresundbrug een combikaart kopen. Er staat bij dat dit zonder Bropass is. Betekent dat dan dat je net zo goed niet een Bropass account met allerlei koppelingen hoeft te doen (alleen dan dus niet makkelijk kunnen doorrijden) of zijn de voordelen van wel een Bropass met Bizz duidelijk beter? Want ook al heb je het zoveel mogelijk op een rijtje gezet: ik vind het nog best ingewikkeld lijken hoe je het nu moet regelen en alle boten en bruggen moet koppelen plus gebruik maakt van de korting….

  1. Als je een bropass/brobizz neemt dan is alles al gekoppeld en hoef je niks te doen om hem overal te gebruiken. Of een combi aanbieding goedkoper is zul je per geval zelf moeten vergelijken

 10. Wij willen gelieve geen kastje in de auto meenemen.
  Is het ook alleen mogelijk met kentekencheck? De route zal met de boot van puttgarden zijn en de oresundbrug

 11. We hebben een Bropas op kenteken (geen bizz) en willen van Rodby naar Puttgarden met de ferry. Veel gezocht hoe ik aan een ticket met Bropas korting kan komen maar kom er niet uit. Heb je een idee of scant ie bij de boot op kenteken zonder bizz?

  1. Volgens mij scannen ze bij de boot alleen op brobizz, dus de transponder. Als je bropass hebt dan kun je die brobizz er trouwens gewoon gratis bij krijgen. Kost dus niks, en voordeel is dat hij altijd 100% goed werkt en dat is bij kentekenscan niet het geval (vooral niet op de GB brug)

 12. Als ik kies voor een return ticket, zit er dan nog een beperking op het aantal dagen tussen de heen- en terugreis?
  Ik wil graag 3 weken in zweden verblijven.

 13. Ik heb een oresundpay overeenkomst aangemaakt en een Bizz kastje aangevraagd, nu moet ik voor de grote beltbrug nog een overeenkomst sluiten en daar moet ik een 16 cijferig transpondernummer invoeren, deze kan ik echter nergens vinden, niet in de mails die zijn gestuurd maar ook niet als ik inlog op oresundpay. Moet ik wachten tot ik het kastje heb ontvangen of doe ik iets fout??

  1. Ja, het transpondernummer staat op de transponder zelf.
   Maar ik bleek al automatisch aangemeld voor ook de Storebæltbrug.

   1. Dat zou kunnen, maar hou in de gaten dat er een verschil zit tussen de brobizz aangemeld, of ook een kortingsovereenkomst van de grote belt brug daaraan gekoppeld. Standaard is de brobizz gekoppeld, hij werkt dus prima op de GB brug, maar als je ook de kortingsovereenkomst (gratis) erbij koppelt dan krijg je met een auto 20% korting op de GB brug, en met een camper >6m zelfs 50%. Het is het verhaaltje dat in het laatste hoofdstuk van het artikel staat.

 14. Hoelang is de levertijd van een brobizz?
  Kan je het kenteken ook weer veranderen op de site als je met een andere auto gaat?

  1. Levertijd van de bizz ligt meestal tussen 1 tot 2 weken. Als je een account gemaakt hebt kun je inloggen en het kenteken aanpassen zovaak je wilt. Wel kan het verwerken van een kentekenaanpassing in alle tolpoortjes tot enkele dagen duren, vooral voor de Noorse tolwegen.

 15. Ik heb een Bropass contract afgesloten, met een kentekenscan.
  Dat klinkt heel eenvoudig, volgens mij hoeven we verder niets meer te doen.
  Toch twijfel ik. Want waarom zou je een Brobizz in de camper installeren als je ook gewoon op kenteken kunt rijden.
  Of zie ik iets over het hoofd?

  1. Kentekenscan is in principe voldoende ja, maar die scan gaat wel eens mis. Dan gaat de slagboom niet open en helpen ze je wel om er alsnog door te komen op je contract met korting. Maar de brobizz krijg je gratis bij een bropass abo als je hem aanvraagt. Met name op de Grote Beltbrug doet de kentekenscan wel eens moeilijk bij niet Deense kentekens, de brobizz werkt wel feilloos

   1. Dank voor de uitleg. Wij gebruiken hem alleen op de brug van Kopenhagen naar Malmo. En voor de levertijd van de Brobizz waren we te laat. Maar niets aan de hand dus.

 16. Wat doe ik niet goed bij het aanvragen van een Bropass?
  Ik vul alles netjes in maar als ik uiteindelijk op CREATE CONTRACT click gebeurd er helemaal niets…

 17. Ik probeer een Bropas te kopen, maar ze vragen naar de emissieklasse. Wij hebben een oldtimer camper op diesel van 1980. Volgens mij heeft die geen emissieklasse. Kan ik nu die Bropas niet kopen? Ik kan me dus niet registreren omdat ik die emissieklasse niet kan invullen.

  1. Voor Noorwegen is het invullen van de juiste emissieklasse verplicht, voor Zweden niet. Als dat invul veld verplicht is dan kun je dus gewoon 1 van de aanwezige opties kiezen. Als je eenmaal je account hebt kun je altijd inloggen en het alsnog aanpassen, zovaak je wilt.

 18. Dank je wel voor deze heldere informatie! Weet u toevallig of we met een BroPas ook gebruik kunnen maken van de korting met de Great Belt brug? En of we hier nog een extra actie voor moeten doen?

  1. Dat kan, in het laatste deel van het artikel onder ‘Tot slot’ staat hoe je je lopende bropass koppelt. Ik hoor wel berichten dat de kentekenscan op die brug niet goed lijkt te werken met NL kentekens, maar met de brobizz transponder werkt het sowieso prima.

    1. Het bropass abonnement kost geld, maar de brobizz transponder krijg je gratis, je kunt zelfs een 2e brobizz transponder gratis krijgen als je er al 1 hebt. Dat geldt uiteraard alleen voor brobizz transponders die je bestelt bij Oresund voor een lopend bropass abonnement. Het staat ook in het artikel beschreven.

     1. Wij hebben al een abonnement maar ik kan dus op de site niet vinden hoe ik dat kastje kan bestellen. Heb jij een tip?

   1. Ik heb 2 weken geleden mij aangemeld als Bropas klant via de site van Oresundbron, de overeenkomst afgesloten bij Oresundpay en daar ook een Oresund-Brobizz besteld. Ook heb ik meteen een overeenkomst afgesloten bij de Storebaeltbrug. Aangezien ik de Brobizz toen uiteraard nog niet had, kon ik die ook niet meteen koppelen. Nu heb ik de Brobizz net ontvangen en geprobeerd te koppelen op de site van de Storebaeltbrug zoals door jou hierboven beschreven. Tot mijn verbazing kreeg ik de melding dat de Brobizz al gekoppeld was. Gebeurd dit tegenwoordig automatisch?

 19. Dank voor deze duidelijkheid! Ik heb een bropas contract. Weet u of we hieraan ook de great belt bridge kunnen koppelen?

 20. Wat fijn dat je een en ander zo duidelijk uitgelegd hebt, nu kunnen we zorgeloos de bruggen over. Bedankt!

 21. Kan ik die brobizz alleen via internet bestellen of ook ter plekke halen.
  Ik krijg nl de betaling niet rond omdat ik geen creditcard heb.
  Mijn dank Peter

  1. Geen idee. Betaling gaat via creditcard dus dat zou gewoon moeten lukken. Zonder creditcard gaat niet omdat ze dan de overtochten niet kunnen incasseren. Als het ook met creditcard toch niet lukt, vraag het dan aan de klantenservice van Oresundbron, die zijn behulpzaam en komen er vast wel uit.

 22. Goedeavond.
  Nog even een vraag.
  Om korting op de veerdiensten in Noorwegen te krijgen, wat moet ik dan nog meer doen. Ik heb een brobizz maar hoe nu verder, ik heb overal gezocht maar het lukt me niet.
  Alvast Bedankt Marijke

  1. Ik heb hem nooit in Noorwegen gebruikt dus weet niet exact hoe het werkt. In elk geval zit de brobizz al gekoppeld aan easygo, dus hij werkt in Noorwegen wel. Je moet voor gebruik in Noorwegen wel wat gegevens van de auto invoeren, dit is verplicht. Kenteken, land, brandstof, mogelijk nog wat meer.
   Het kortingscontract in Noorwegen heet Autopass, en oresundpay is 1 van hun providers, dus als je een contract afsluit voor autopass dan kun je die ongetwijfeld koppelen aan je oresund brobizz transponder. Hoe exact weet ik echter niet, maar dat zou Autopass of de Oresund helpdesk je wel kunnen vertellen

 23. Je was me voor, ik was net hetzelfde aan het doen na aanleiding van een eerder bericht.
  Kleine noot, ik heb in aug 2021 nog een kamper met duits kenteken van vrienden en een kamper met nl kenteken op de storebaelt aangemeld, nummers zinder spatie of streepjes ingevoerd, op mijn Bropass. Dat werkt prima, wel 24 uur verwerkingstijd rekenen

  1. Ik heb het nagezocht en het werkt nu inderdaad wel. Op Zweden Forum kwamen circa een jaar geleden nog verhalen voorbij dat het niet werkte met NL kentekens, en op de site van Storebælt kon je toen alleen een lokaal contract met Deens kenteken nemen. Nu werkt hun kentekenscan inderdaad gewoon met Brobizz dus ik zal vanavond het artikel even aanpassen. Op de site van oresundPay melden ze trouwens dat een aangemeld kenteken tot 72 uur kan duren voor het op alle tolpoorten is doorgevoerd.

 24. Wat een duidelijk verhaal. Dank ervoor.
  We hopen dit jaar weer heerlijk door Scandinavië te gaan trekken. En we gaan even kijken wat praktisch voor ons is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *